Łazanki z kapustą - palce lizać!!!  - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Łazanki z kapustą - palce lizać!!!     
 
    
        Łazanki z kapustą - palce lizać!!! 
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - opakowanie łazanek (250 dag)
- ½ kg kiszonej kapusty
- ½ kg pieczarek
- wianuszek wiejskiej kiełbasy
- 20 dag chudego boczku
- 1 duża cebula
- ½ kostki buliony grzybowego
- tłuszcz do smażenia (oliwa z oliwek)
- łyżeczka kminku, 2 liście laurowe, kilka ziaren angielskiego ziela, 2 goździki, pieprz, sól
 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
- Gotujemy łazanki w lekko osolonej wodzie. Gdy będą miękkie przekładamy je do żaroodpornego naczynia. 
- Gotujemy kiszoną kapustę wraz z kminkiem, liśćmi laurowymi, goździkami i zielem angielskim w niewielkiej ilości wody, dopóki woda nie wyparuje. 
- Ugotowaną kapustę wsypujemy do łazanek i mieszamy.
- Przysmażamy na tłuszczu (osobno) pokrojony boczek, kiełbasę i cebulę – i wszystko dodajemy do łazanek.
- Pieczarki przysmażamy z dodatkiem ½ kostki bulionu grzybowego – gdy będą gotowe – dodajemy je do łazanek. 
- Wszystkie składniki mieszamy w żaroodpornym naczyniu i doprawiamy pieprzem i solą. 
- Na koniec naczynie wkładamy na około 10 minut do nagrzanego piekarnika (150 stopni). 
- Danie podajemy udekorowane listkiem pietruszki. 
 

              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.