Muffinki bananowo-orzechowe  - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Muffinki bananowo-orzechowe 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 ¾ szklanki mąki 
2 łyżeczki proszku do pieczenia 
1 szklanka mleka 
2 jajka 
1 łyżka kakao 
1 szklanka cukru pudru 
1/3 szklanki oleju 
½  łyżeczki sody 
1 banan 
½ szklanki mielonych orzechów włoskich 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą i cukrem pudrem. Jajka miksujemy z mlekiem i olejem. Następnie wsypujemy suche składniki do „mokrych” – mieszamy i dzielimy na pół.
Do jednej części dodajemy rozdrobnionego widelcem banana, mieszamy.
Do drugiej części dodajemy kakao i orzechy, mieszamy.
Do formy wkładamy najpierw łyżkę masy bananowej, a potem orzechowej.
Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.