szybki i prosty 3BIT - przepis. Przepisy na Ciasta bez pieczenia, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 60 herbatników
- puszka gotowej masy kajmakowej
- 2 budynie śmietankowe
- 0,5l mleka
- 2 śnieżki
- 2/3 kostki masła (dałam margarynę )
- 200-300ml śmietanki 30 procentowej                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Puszkę masy kajmakowej zanurzamy  w ciepłej wodzie- ułatwi to wyłożenie masy na spód.
Budynie ugotujemy  w 0,5l mleka z dodatkiem cukru.Studzimy  i łączymy z masłem lub margaryną.
Masło i budynie muszą mieć taką samą temperaturę.
Śmietankę ubijamy ze śnieżkami.
Polewę robię z czekolady, którą rozpuszczamy w rondelku, z dodatkiem mleka (troszeczkę) i margaryny ( jedna łyżka). 
 
UŁOŻENIE: 
- herbatniki
- masa kajmakowa
- herbatniki
- masa budyniowa
- herbatniki
- bita śmietana
- herbatniki
- polewa czekoladowa
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.