Tort makowy z białą czekoladą - przepis. Przepisy na Torty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Tort makowy z białą czekoladą    
 
    
        Tort makowy z białą czekoladą
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Ciasto:
4 jajka, 
12 dag mąki pszennej, 
3 łyżki mąki ziemniaczanej, 
płaska łyżka proszku do pieczenia, 
20 dag maku, 
15 dag cukru pudru, 
łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej, 
2 łyżki zmielonych migdałów.
Krem:
4 łyżki kwaśnego dżemu, 
szkl. śmietanki 30%, 
300g białej czekolady,
łyżka cukru pudru.                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                1. Białka ubić z cukrem pudrem, dodać żółtka. Wymieszać ze skórką pomarańczową i migdałami. Dodać mąki zmieszane z proszkiem i makiem. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy o śr. 24cm. Piec ok. 40min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić.
2.  Czekoladę połamać na kawałki, zmiksować przy użyciu blendera. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać czekoladę, delikatnie wymieszać. 1 blat ciasta posmarować dżemem, wyłożyć część kremu, przykryć drugim blatem ciasta. Resztą kremu udekorować wierzch i boki ciasta. Dowolnie przyozdobić.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.