Sernik "Złota Rosa" - przepis. Przepisy na Serniki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Ciasto:
- 1 kostka margaryny
- 3 żółtka (białka zostawić na wierzch)
- 1/2 szklanki cukru
- 3 szklanki mąki
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
Masa:
- 60 dkg twarogu przemielonego
- 3 całe jaja
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 budyń śmietankowy na 3/4 litra
- sok z cytryny
- 1/2 szklanki oleju
- 2 szklanki mleka                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Wszystkie składniki na ciasto wymieszać. Następnie ciastem, które powstanie wyłożyć spód i brzegi blachy. Wszystkie składniki na masę połączyć, zmiksować i wylać na ciasto. Ubić pianę z trzech białek i dodać 1/2 szklanki cukru. Dokładnie zmiksować. Następnie 15 minut przed końcem pieczenia ubitą pianę położyć na wierzch ciasta. Piec ok. 1 godziny.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.