Panna Cotta skąpana truskawkami - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Panna Cotta skąpana truskawkami    
 
    
        Panna Cotta skąpana truskawkami
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        
    200 ml śmietany kremówki 36%
    200 ml mleka 3,2%
    3 łyżeczki żelatyny
    1 opakowanie cukru waniliowego
    3 łyżki cukru
Sos truskawkowy:
    0,5 kg truskawek
    2 łyżki cukru
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Żelatynę wsypujemy do miseczki i zalewamy ją 2 łyżkami wody. Mleko podgrzewamy w rondelku i rozpuszczamy w nim żelatynę. W garnku podgrzewamy śmietanę z cukrem, następnie dodajemy mleko. Rozlewamy do salaterek. Pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Truskawki wrzucamy na patelnię dodajemy 2 łyżki cukru,gdy truskawki się skarmelizują,odstawiamy do ostygnięcia i polewamy nimi panna cotte.
SmaczneGO
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.