Kto piecze chlebek domowy?
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Może ma ktoś przepis na taki chlebek? Zamarzył mi się taki... Tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Podobno jest lepszy taki pieczony na zakwasie. Upiekłam raz taki na drożdżach ale wyszedł jak pszenna bułeczka/. Bo mąka też chyba musi być żytnia?!
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
Ja na zakwasie robię
Jak tylko kupię mąkę żytnia to też zrobię zakwas. To prawda, że może stać w lodówce kilka miesięcy?
Już mam mąkę. Dziś zaczynam.
a mi dzis maz drozdze kupi :) !
- Zarejestrowany: 26.05.2015, 08:54
- Posty: 3427
Ja na zakwasie robię
Jak tylko kupię mąkę żytnia to też zrobię zakwas. To prawda, że może stać w lodówce kilka miesięcy?
Już mam mąkę. Dziś zaczynam.
a mi dzis maz drozdze kupi :) !
I co będziesz robiła. Te bułki z mlekiem co wczoraj zrobiłam to po dwóch godzinach się zrobiły twarde. Możesz usunąć ten przepis, który wyżej wkleilam, żeby ktoś przypadkiem nie chciał zrobić.
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
Ja na zakwasie robię
Jak tylko kupię mąkę żytnia to też zrobię zakwas. To prawda, że może stać w lodówce kilka miesięcy?
Już mam mąkę. Dziś zaczynam.
a mi dzis maz drozdze kupi :) !
I co będziesz robiła. Te bułki z mlekiem co wczoraj zrobiłam to po dwóch godzinach się zrobiły twarde. Możesz usunąć ten przepis, który wyżej wkleilam, żeby ktoś przypadkiem nie chciał zrobić.
chlebek ten z cebulka prazona juz usuwam :)
- Zarejestrowany: 26.05.2015, 08:54
- Posty: 3427
Ja na zakwasie robię
Jak tylko kupię mąkę żytnia to też zrobię zakwas. To prawda, że może stać w lodówce kilka miesięcy?
Już mam mąkę. Dziś zaczynam.
a mi dzis maz drozdze kupi :) !
I co będziesz robiła. Te bułki z mlekiem co wczoraj zrobiłam to po dwóch godzinach się zrobiły twarde. Możesz usunąć ten przepis, który wyżej wkleilam, żeby ktoś przypadkiem nie chciał zrobić.
chlebek ten z cebulka prazona juz usuwam :)
Ok.
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
Ja na zakwasie robię
Jak tylko kupię mąkę żytnia to też zrobię zakwas. To prawda, że może stać w lodówce kilka miesięcy?
Już mam mąkę. Dziś zaczynam.
a mi dzis maz drozdze kupi :) !
I co będziesz robiła. Te bułki z mlekiem co wczoraj zrobiłam to po dwóch godzinach się zrobiły twarde. Możesz usunąć ten przepis, który wyżej wkleilam, żeby ktoś przypadkiem nie chciał zrobić.
chlebek ten z cebulka prazona juz usuwam :)
Ok.
ciekawe jaki mi wyjdzie
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Mój czeka na pieczenie, wyrósł już pięknie..
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Upiekłam kolejny. Tym razem dorzuciłam trochę rodzynek. Wyszedł pyszny
- Zarejestrowany: 26.05.2015, 08:54
- Posty: 3427
Upiekłam kolejny. Tym razem dorzuciłam trochę rodzynek. Wyszedł pyszny
Pieczesz na zakwasie?
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Upiekłam kolejny. Tym razem dorzuciłam trochę rodzynek. Wyszedł pyszny
Pieczesz na zakwasie?
Tak. Duzo nasionek dodają, bardzo taki lubię..
- Zarejestrowany: 26.05.2015, 08:54
- Posty: 3427
Upiekłam kolejny. Tym razem dorzuciłam trochę rodzynek. Wyszedł pyszny
Pieczesz na zakwasie?
Tak. Duzo nasionek dodają, bardzo taki lubię..
Ja też, ale dodaję tylko słonecznika
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Upiekłam kolejny. Tym razem dorzuciłam trochę rodzynek. Wyszedł pyszny
Pieczesz na zakwasie?
Tak. Duzo nasionek dodają, bardzo taki lubię..
Ja też, ale dodaję tylko słonecznika
Ja siemie lniane, słonecznik, dynia, można jeszcze z sezamem ale ostatnio nie kupowałam..
- Zarejestrowany: 17.09.2015, 08:44
- Posty: 19647
Upiekłam kolejny. Tym razem dorzuciłam trochę rodzynek. Wyszedł pyszny
Pieczesz na zakwasie?
Tak. Duzo nasionek dodają, bardzo taki lubię..
Ja też, ale dodaję tylko słonecznika
ja tez :)
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Upiekłam wczoraj, biały, ze słonecznikiem.. wyszedł pyszny
- Zarejestrowany: 26.01.2010, 18:21
- Posty: 18946
Dawno nie piekłam chleba .
- Zarejestrowany: 10.03.2011, 16:24
- Posty: 18894
Dawno nie piekłam chleba .
Ja też, bo za dużo jego zjadamy!!!
Dawno nie piekłam chleba .
Ja też, bo za dużo jego zjadamy!!!
Też dawno nie piekłam, jeśli już to zazwyczaj bez żadnych ziaren. Moj żołądek nie toleruje pieczywa z ziarnami.
Ostatnio staram się jeść tylko razowy chleb,ale ciężko znaleźć dobre razowe pieczywo.
- Zarejestrowany: 28.04.2009, 13:58
- Posty: 66136
Dawno nie piekłam chleba .
Ja też, bo za dużo jego zjadamy!!!
Też dawno nie piekłam, jeśli już to zazwyczaj bez żadnych ziaren. Moj żołądek nie toleruje pieczywa z ziarnami.
Ostatnio staram się jeść tylko razowy chleb,ale ciężko znaleźć dobre razowe pieczywo.
Ja też ostatnio mniej sypię.. tylko słonecznik dałam.. Wcześniej piekłam z otrębami
- Zarejestrowany: 22.03.2016, 10:12
- Posty: 1080
Może ma ktoś przepis na taki chlebek? Zamarzył mi się taki... Tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Podobno jest lepszy taki pieczony na zakwasie. Upiekłam raz taki na drożdżach ale wyszedł jak pszenna bułeczka/. Bo mąka też chyba musi być żytnia?!
Znam bardzo dużo osób piekących w domu chleb. Jedni mają specjalne do tegop maszynki, inni robią go w piekarniku. Ja, niestety, nie mam na to czasu, ale może kiedyś upiekę.
- Zarejestrowany: 23.04.2013, 18:58
- Posty: 12534
Może ma ktoś przepis na taki chlebek? Zamarzył mi się taki... Tylko nie wiem jak się do tego zabrać. Podobno jest lepszy taki pieczony na zakwasie. Upiekłam raz taki na drożdżach ale wyszedł jak pszenna bułeczka/. Bo mąka też chyba musi być żytnia?!
Znam bardzo dużo osób piekących w domu chleb. Jedni mają specjalne do tegop maszynki, inni robią go w piekarniku. Ja, niestety, nie mam na to czasu, ale może kiedyś upiekę.
ja mam taki przepis na chlebek, ze każdy potrafiłby go zrobić!
- Zarejestrowany: 11.06.2010, 16:03
- Posty: 8329
Dawno nie piekłam chleba .
Ja też, bo za dużo jego zjadamy!!!
Też dawno nie piekłam, jeśli już to zazwyczaj bez żadnych ziaren. Moj żołądek nie toleruje pieczywa z ziarnami.
Ostatnio staram się jeść tylko razowy chleb,ale ciężko znaleźć dobre razowe pieczywo.
Mi smakuje chlebek razowy z Waszej piekarni