Afrodyzjak – dawny lubczyk, czyli jak pieścić jedzeniem - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Afrodyzjak – dawny lubczyk, czyli jak pieścić jedzeniem

Afrodyzjak ma w sobie naturalne właściwości, które wpływają na popęd płciowy. Nawet jeśli nie wierzysz w magię, warto odrobinę się na nią skusić w kuchni.

Afrodyzjak – dawny lubczyk, czyli jak pieścić jedzeniem

Autor zdjęcia/źródło: Afrodyzjak @ 123RF

Średniowieczne czarownice sporządzające swoje wywary miłosne doskonale widziały co robią. Znały właściwości naturalne warzyw i owoców i przez ich odpowiednie połączenia oraz przyprawianie potrafiły otrzymywać pożądane efekty. Gotowa na eksperymenty? Zatem afrodyzjak w dłoń i do dzieła! Odrobina kulinarnej magii na pewno sprawi Wam wiele radości!

Wybrałyśmy dla Was kilka ciekawych przepisów z afrodyzjakami, które zwiększają libido. Niektóre połączenia są bardzo oryginalne i zaskakujące. Warto się na nie odważyć. Na zakończenie lista afrodyzjaków TOP 20. Podajemy ją, by zainspirować Was do dalszych eksperymentów z użyciem tych magicznych składników…

Rozkoszne śniadanie

Mimo, że romantyczne potrawy kojarzą się nam raczej z kolacją, to rozpieszczać możemy się już od samego rana. Takie śniadanie na pewno zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienie.  W sam raz na rozkoszne przebudzenie!

Składniki:

  • jajka,
  • papryczka chilli,
  • wafelki kukurydziane,
  • kolendra,
  • sól, oliwa,
  • kiełki czarnej rzepy,
  • łosoś wędzony,
  • rzeżucha,

Wykonanie KROK PO KROKU:

Posiekać bardzo drobno papryczkę chilli. Rozgrzać na patelni oliwę i dodać jajka z przyprawami. Usmażyć jajecznicę. Na waflach ułożyć kiełki, a następnie porcję jajecznicy. Potem kładziemy plaster łososia, rzeżuchę, posypujemy papryczką.

Najnowsze komentarze

  • Awatar użytkownika Stokrotka
    StokrotkaIkona zgłaszania komentarza
    Nie wiem czy to u mnie zadziała, wątróbkę, czosnek chili to my na codzień jadamy. Lubimy ostre potrawy.
  • Awatar użytkownika Sonia
    SoniaIkona zgłaszania komentarza
    Muszę poszaleć w kuchni w takim razie;))