Najmniej oraz najbardziej zanieczyszczone owoce i warzywa - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Najmniej oraz najbardziej zanieczyszczone owoce i warzywa

Nie wszystkie owoce i warzywa są równie zdrowe. Niektóre mają w sobie niewielkie ilości chemii, a inne są nią bardzo nafaszerowane. Tutaj przedstawiamy te najmniej zanieczyszczone oraz te, których lepiej nie jeść za dużo (tutaj będziesz zaskoczona/y)…


Najbardziej  zanieczyszczone owoce i warzywa (zaczynając od tych mających w sobie najwięcej chemii):

1.    Jabłka

2.    Seler naciowy

3.    Pomidorki koktajlowe

4.    Ogórki

5.    Winogrona

6.    Papryczka chilli

7.    Nektarynki

8.    Brzoskwinie

9.    Ziemniaki

10.    Szpinak

11.    Truskawki

12.    Włoska kapusta

13.    Cukinia

Dane na podstawie badań Enviromental Working Group.

Najnowsze komentarze

  • 94.254.*.*Ikona zgłaszania komentarza
    Owoce i warzywa
  • Awatar użytkownika Sonia
    SoniaIkona zgłaszania komentarza
    Uwielbiam warzywa i owoce, ale muszę zredukować ich spożycie, przynajmniej niektórych.
  • Awatar użytkownika Monika Buczyńska
    Monika BuczyńskaIkona zgłaszania komentarza
    a ja mam wszystkie warzywa od mojej mamy z ogródka. Co swoje to swoje od razu czuć różnicę.