Opublikowany przez:
monika.g
Sałatki dodadzą uroku, lekkości i wiosennej świeżości naszym ucztom Wielkanocnym. W przeciwieństwie do świąt Bożego Narodzenia, w Wielkanoc nie obowiązuje post, przyrządzić więc możemy różnorodne potrawy. Warto, aby na świątecznym stole znalazły się lekkie, smaczne i przede wszystkim zdrowe sałatki, które poza tym, że wyśmienicie smakują, to również pięknie wyglądają.
Najważniejszym składnikiem świątecznych potraw są oczywiście jajka podawane na różne sposoby. Sałatki oczywiście też muszą przede wszystkim być z jajkami. Przepisy wielkanocne na sałatki urozmaicimy dodając do nich oprócz podstawowego składnika jakim jest jajko, wiele innych zwłaszcza wiosennych dodatków tj. rzeżucha, rzodkiewka czy ogórek.
(pixabay @ Przepisy wielkanocne – wykwintne sałatki na Wielkanoc)
Sałatka z awokado, ogórkiem i jajkiem
Składniki, 2 porcje:
Sos:
Przygotowanie KROK PO KROKU:
Przepisy wielkanocne - sałatka z jajkiem, fetą i rzeżuchą>>
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.