Surówki do obiadu - rzodkiewka TOP 3 - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Surówki do obiadu - rzodkiewka TOP 3

Szare, zimowe miesiące pożegnaliśmy. Tęsknimy już za świeżymi młodymi warzywami. Pora więc zmieniać nasz jadłospis. Z początkiem wiosny przyrządzajmy surówki do obiadu. Oprócz gotowanych warzyw niech na naszych stołach pojawią się pachnące nowalijki z delikatnym dressingiem.

Surówka z rzodkiewki i jabłek

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • Pęczek szczypiorku
  • ½ szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • Szczypta cukru
  • Sól i pieprz do smaku

Wykonanie KROK PO KROKU

1. Rzodkiewki i jabłko zetrzyj na tarce.

2. Szczypiorek posiekaj.

4. Dodaj jogurt, sok z cytryny i szczyptę  cukru, soli oraz pieprzu.




prod mleczne.jpg
pestycydy.jpg
nowalijki.jpg
kleszcz.jpg
aspiryna.jpg
girl-477015_1280.jpg
więcej zdjęć
idź do galerii

Najnowsze komentarze