Wstążki z kurczakiem i szpinakiem - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Wstążki z kurczakiem i szpinakiem    
 
    
        Wstążki z kurczakiem i szpinakiem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        500g makaronu (wstążki)
2 piersi kurczaka
0,5kg szpinaku (świeży lub mrożony)
1 cebula
2 ząbki czosnku
4 pieczarki średnie
200g śmietany
50g sera pleśniowego (np. camembert, brie)
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
- Szpinak ugotować i odcedzić. 
- Cebulę zeszklić na patelni, dodać pokrojone pieczarki, smażyć do odparowania wody. 
- Dodać piersi kurczaka pokrojone w grubą kostkę, smażyć przez 5 minut, co jakiś czas mieszając. 
- Połączyć z ugotowanym szpinakiem. 
- Przyprawić czosnkiem przeciśniętym przez praskę. 
- Smażyć chwilkę, dodać pokrojony ser i śmietanę, mieszać sos, aż zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Podawać z makaronem gotowanym al dente. Przed podaniem danie można posypać świeżymi ziołami. 
- Smacznego!

              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.