Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym    
 
    
        Żeberka pieczone z sosem słodko-pikantnym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        
•	1 kg żeberek wieprzowych (pasek)
•	2-3 liście laurowe
•	5-7 ziaren ziela angielskiego
•	Sól
Sos
•	Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz
•	1 łyżeczka musztardy ostrej
•	2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Łowicz
•	4 łyżki cukru brązowego
•	1,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
•	2 ząbki czosnku.
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Piekarnik rozgrzej do 200°. Żeberka pokrój na kawałki i ułóż w brytfance kośćmi do góry. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Zalej żeberka wrzątkiem, przykryj folią aluminiową i piecz 1,5 godziny. Słoik sosu przelej do rondla. Dodaj czosnek z musztardą, koncentratem, pieprzem i cukrem. Mieszaj i zagotuj. Gotuj jeszcze około 15 minut. Wyjmij żeberka i zlej wodę. Posmaruj je 1/3 sosu i ułóż mięsem do góry.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.