Indeks Glikemiczny ( IG) – jest to średni procentowy wzrost stężenia glukozy we krwi, po spożyciu danego produktu, zawierającego 50 gram przyswajalnych węglowodanów. Jako podstawę skali (100%) przyjęto wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu 50 g czystej glukozy. Indeks...
O czym nie można zapomnieć:- najlepiej pobrać się w tych miesiącach, w których pojawia się litera "r";- warto, by ślub odbył się w kościele, w którym chrzczono pana lub pannę młodą, wróży...
Wybór menu na własne wesele nie jest łatwy. Trzeba podjąć decyzję za wielu osób. Z pewnością możecie liczyć na podpowiedzi ze strony restauracji, jednak ważne, żebyście...
Białka, które znajdują się w zbożach noszą miano glutenu. Są one podstawą codziennego żywienia. Znajdują się w kaszkach, kleikach, chlebie, makaronie. Nietolerancja glutenu to wytwarzane przez organizm przeciwciała. Może prowadzić do celiakii. Niektóre...